DigitalYacht AIT Transponder 5000 Class B+ 5W SO met splitter en WiFi

 1.275,00 netto

Categorie:

Beschrijving

“De AIT5000 is een Klasse B + AIS-transponder met een uitgangsvermogen van 5 W, een Wi-Fi-interface, een ingebouwde VHF-splitter en maakt gebruik van transmissies in SOTDMA-formaat.”

 

Digital Yacht heeft een nieuwe reeks klasse B + AIS-transponders geïntroduceerd. Klasse B +, een nieuwe standaard, maakt gebruik van transmissies in SOTDMA-formaat met een uitgangsvermogen van 5 W (2,5x krachtiger dan een gewone klasse B), een gegarandeerd tijdslot voor verzending in drukke verkeersgebieden en snellere updatesnelheden afhankelijk van de snelheid van het schip . Het is ideaal voor oceaanzeilers die de best mogelijke prestaties en toekomstbestendige satelliet volgapplicaties nodig hebben. Evenals snelle motorboten en kleinere niet-gemandateerde commerciële schepen. Het werkt nog steeds samen met bestaande Klasse B- en Klasse A-systemen.

De belangrijkste VHF-antenne kan worden gedeeld met de VHF-, AIS- en FM-radio dankzij de gepatenteerde ZeroLoss VHF-AIS-antennesplitter in de AIT5000. bovendien heeft het ook een draadloze interface om verbinding te maken met iPads, smartphones en tablets.

De draadloze interface verzendt AIS-, GPS- en NMEA 0183-gegevens naar alle populaire navigatie-apps en -software. Als u bovendien wilt dat de draadloze interface ook uw NMEA 2000-gegevens verzendt, voeg dan onze iKonvert toe, een NMEA 2000 naar NMEA 0183-converter. De draadloze interface kan tot 7 apparaten verbinden.

De AIS-uitzendingen kunnen worden gestopt met onze AISConfig-app en met een externe stilteschakelaar.

De AIT5000 heeft de optie van een AIS SART-alarm dat geweldig is voor gebruik met persoonlijke AIS MOB-apparaten. Werkt nu met de populaire Navionics Boating-app voor Apple iOS en Android om GPS- en AIS-gegevens weer te geven op uw Navionics-kaarten.

 

SPECIFICATIES

 • Nieuwe klasse B + 5W transponder met GPS / GLONASS-positionering
 • Geïntegreerde en gepatenteerde ZeroLoss VHF-AIS-antennesplitter (deel de VHF-antenne)
 • Meerdere NMEA 0183 in / uit en multiplex-mogelijkheden
 • NMEA 2000-connectiviteit
 • USB-connectiviteit voor pc / MAC
 • Draadloze interface voor tablets, smartphones en pc
 • UDP- en TCP / IP-protocollen ondersteund voor maximaal 7 aangesloten apparaten
 • Remote TX silence switch optie
 • Geleverd met GPS-antenne
 • De AIS alles-in-één Nucleus-oplossing
 • Alarmoptie ook met AISLifeGuard

 

OPMERKING OVER SOTDMA-TECHNOLOGIE

Klasse B + is een nieuwe generatie AIS-functionaliteit op basis van SOTDMA-berichten (self-organised TMDA) in plaats van de eenvoudigere CSTDMA (carrier sense TDMA). Dit garandeert bijvoorbeeld dat uw AIS-verzending een tijdslot krijgt, zelfs in gebieden met een zeer hoge verkeersdichtheid. Bovendien specificeert het ook een zendvermogen van 5 W (vergeleken met 2 W voor klasse B) en een transmissiesnelheid die toeneemt naarmate het vaartuig sneller vaart. Wanneer het schip vaart, wordt de transmissiesnelheid elke 30 seconden vastgesteld met het reguliere Klasse B-protocol. Het is ideaal voor oceaanzeilers die de best mogelijke prestaties en toekomstbestendige satellietvolgtoepassingen nodig hebben, snelle motorboten en kleinere niet-gemandateerde commerciële schepen.