Digital Yacht GPS160 TriNav USB uitvoer

 260,15 netto

GPS160 TriNav met sensor en NMEA 0183 uitvoer

Categorie:

Beschrijving

We zijn verheugd om de GPS160 te introduceren, een nieuwe krachtige positioneringssensor met behulp van GPS-, Galileo- en Glonass-satellietsystemen voor uitzonderlijke positioneringsnauwkeurigheden en redundanties.
Met TriNavtechnology kunnen alle drie de systemen gelijktijdig worden gebruikt voor navigatie. Het apparaat kan ook in het veld worden geprogrammeerd voor verschillende modi, zoals een enkele GNSS-bewerking (bijvoorbeeld alleen Galileo), evenals uitvoerconfiguraties zoals updatesnelheid, NMEA-zinsstructuur, enz.
De GPS160 is verkrijgbaar met een NMEA 0183-uitgang (programmeerbaar 4800, 38400 en 115200 baud) en een USB-variant voor pc, MAC en Linux. Voor NMEA 2000-systemen is een bundel verkrijgbaar met iKonvert, waardoor een eenvoudige en flexibele NMEA 2000-installatie mogelijk is zonder lastige valkabels.
De GPS160 ondersteunt ook een externe MOB-schakelaar of -apparaat. Wanneer geactiveerd, creëert het een “gesynthetiseerd” AIS SART MOB-bericht op de NMEA-uitgang dat kan worden gekoppeld aan een lokale plotter voor MOB-identificatie.

De GPS160 ondersteunt GPS, Glonass en Galileo-positionering. Onze TriNavtechnology wordt gebruikt om signalen van alle drie de systemen te combineren om de best mogelijke fixnauwkeurigheid en betrouwbaarheid te berekenen.
Galileo is het nieuwe wereldwijde navigatiesatellietsysteem (GNSS) dat de afgelopen twee decennia is ontwikkeld. Het voegt zich bij de GPS- en GLONASS-systemen en biedt mariniers een derde betrouwbare positioneringsbron. Het is gepland om volledig operationeel te zijn in 2020.
Het door de EU gefinancierde project van € 10 miljard is vernoemd naar de Italiaanse astronoom Galileo Galilei. Een van de doelen van Galileo is om een ​​onafhankelijk, uiterst nauwkeurig positioneringssysteem te bieden, zodat Europese landen niet hoeven te vertrouwen op de Amerikaanse GPS of de Russische GLONASS-systemen die op elk moment door hun operators kunnen worden uitgeschakeld of aangetast. Het gebruik van standaard Galileo-services is gratis en voor iedereen toegankelijk. Galileo is bedoeld om horizontale en verticale positiemetingen tot op 1 m nauwkeurig te leveren en betere positioneringsdiensten op grotere breedtegraden dan andere positioneringssystemen. Galileo zal ook een nieuwe wereldwijde zoek- en reddingsfunctie (SAR) bieden als onderdeel van het MEOSAR-systeem dat een bevestigingssignaal voor EPIRB’s van een ontvangen noodsignaal mogelijk maakt.
Er zijn momenteel 22 satellieten in bruikbare staat (operationeel en bijdragen aan de dienstverlening), 2 satellieten zijn aan het “testen” en 2 meer zijn gemarkeerd als niet beschikbaar. De definitieve constellatie moet tegen 2020 worden ingezet en zal bestaan ​​uit 30 satellieten (24 operationele en 6 reserveonderdelen).

Standaard functies
• 72-kanaals GPS, Glonassand Galileo GNSS positioneringsontvanger
• Doorgaans nauwkeurigheid van minder dan 1 m dankzij TriNavtechnology – combineert alle satellietgegevens voor optimale nauwkeurigheid
• Kan worden geconfigureerd als speciale GPS, alleen Glonassor Galileo-apparaat
• Geavanceerde anti-spoofing-algoritme voor robuuste positioneringsprestaties en onderdrukking van interferentie
• Beschikbaar in NMEA 0183, NMEA 2000 (met iKonvertinterface) en draadloze (met WLN10SM) varianten
• GPS160USB ook beschikbaar met USB-aansluiting voor pc / MAC
• Door gebruiker / veld te selecteren 4800, 38400 en 115200 baud-bediening via eenvoudige interne DIP-schakelaars
• Meerdere formaten van NMEA-gegevensuitvoer inclusief datuminformatie – gebruiker configureerbaar via interne DIP-schakelaars
• Tot 18Hz updatesnelheid (door gebruiker te selecteren)
• Ultra laag (<20mA) stroomverbruik bij 12V DC
• Ingang voor MOB-schakelaar / -systeem – wanneer geactiveerd synthetische AIS MOB NMEA-uitvoer genereert om de MOB-positie op de plotter te activeren
• Ondersteuning van professionele systemen (ECDIS) met datumzinstructuur (DTM / GBS / GNS / GRS / GSA / GST)
• Puck-installatie of geschikt voor montage op de standaard 1 ”x 14TPI schroefdraad van een derde partij

De GPS160USB wordt geleverd met 5mtr kabel. Het gebruikt stroom van de USB-uitgang (pc, MAC of Linux).
Indien een langere kabel dan 5 mtr benodigd is dan wordt het gebruik van USB-NMEA adapter kabel gewenst.