Wie zijn wij?

In 2006 werd ShipSoft Marine opgericht door Robert E. Erdmann*. Robert zeilde met zijn Hallberg Rassy langs de kusten van Europa. De digitale communicatie en navigatie mogelijkheden hadden zijn grote belangstelling. De laptop evenals de mobiele telefoon waren vanaf de eind tachtiger jaren al aan boord van zijn schip. Ontwikkelingen in de navigatie software werden nauwkeurig gevolgd. In 2006 kwam hij tijdens een oversteek van Ramsgate naar Nieuwpoort in dikke mist terecht in de shippinglanes. Alhoewel fogpatches waren voorspeld begon de mist 3 mile uit Ramsgate en bleef aanwezig tot kort voor de haveningang van Nieuwpoort. De digitale navigatie op laptop en de aanwezigheid van een losse, niet gekoppelde, radarinstallatie brachten uitkomst, doch menig uurtje werd in spanning beleefd.

IMG_2709Na deze exercitie ging Robert zich oriënteren op de markt van goed en goedkope navigatie software. Kernpunten daarbij waren, compleetheid, stabiliteit en betrouwbaarheid. Al snel werd contact opgenomen met Digiboat in Australië. Simon Blundell, de eigenaar en ontwikkelaar van de software, zocht op dat moment expansie in Europa. ShipSoft Marine werd opgericht eind 2006 en verkreeg de verkooprechten voor de Benelux van SOBvMAX voor gebruik met C-Map kaarten. In 2007 begon de verkoop en ondersteuning (in het Nederlands) van het softwarepakket met zeer veel succes. ShipSoft Marine werd overstelpt met vragen over de toepassing van SOBvMAX en te verbinden hardware. Al snel werd het assortiment aanzienlijk uitgebreid met navigatie gerelateerde producten. ShipSoft Marine maakte de jaren 2007/2008 een vliegende start. In 2008 begon de recessie toe te slaan en werd de snelle groei getemperd.In de jaren 2008, 2009 en 2010 was er een stabiele groei en werden nieuwe technologieën toegevoegd aan het assortiment. ShipSoft Marine is nu een stabiele webbased leverancier die alom gewaardeerd wordt door zijn assortiment, service en ondersteuning. De klantenkring bestaat nu uit zowel professionele als ook pleziervaart; van eenvoudige zeil- en motorjachten tot grotere zeegaande professionele vaart en zeevisserij.


* Robert bekleedde diverse management- en directiefunctie bij nationale- en internationale multinationals in Nederland, België en in Groot-Brittanië. Robert is al een tijdje met pensioen.