Nieuwe Digitalyacht AISnode is de perfecte toevoeging aan NMEA2000 netwerk

Digital Yacht’s nieuwe AISnode is de perfecte goedkope AIS ontvanger voor de laatstegeneratie kaartplotters voor kleine jachten die ook een NMEA 2000 ingang hebben. Het onderstaande diagram toont hoe de AISnode kan worden gekoppeld aan de Raymarine’s populaire  A65 Multie-Functionele beeldscherm (MFD). Dit is de eerste range van NMEA 2000 kaartplotters.

aisnode-to-raymarine-seatalkng-network

Raymarine’s versie van de industrie standaard NMEA 2000 interface, ook wel genoemd SeaTalkNG, is volledig uitwisselbaar met onze AISnode binnen het Raymarine Netwerk, daarbij maakt het gebruik van de Raymarine connectoren en gebruikt de toegevoegde specifieke PGN berichten. Om onze AISnode te koppelen aan het Raymarine Network is het noodzakelijk een SeaTalkNG naar DeviceNet (NMEA2000) kabel van Raymarine.

Het verbinden van onze AISnode aan het NMEA2000 netwerk is behoorlijk eenvoudig omdat het de stroom gebruikt van het netwerk en de gegevens via de NMEA@2000 kabel verstuurt. Deze kabel (0.75m) wordt beëindigd in een standaard NMEA male connector. Om de AISnode te verbinden met het Raymarine netwerk dient u een  female versie van de Raymarine adaptor kabel (Raymarine Part Number A06045). Dez kabel kost ongeveer €30 (bruto).