Het testen van NMEA gegevens

Het Testen van NMEA Gegevens.

Met meer en meer draadloze NMEA systemen aan boord van schepen wordt ge├»nstalleerd, is het zeer nuttig voor dealers, installateurs en enthousiaste eindgebruikers eenvoudige hulpmiddelen om “viewdeze draadloze NMEA gegevens.
Traditioneel werd bedrade NMEA0183 data bekeken met behulp van een NMEA naar USB-kabel aangesloten op een pc en dan een programma zoals Hyperterminal (geleverd bij Windows tot WinXP) zou worden gebruikt om de gegevens weer te geven. In feite vrijgegeven Digital Yacht een gratis, toegewijde NMEA Weergave programma te gebruiken op Windows Vista / 7/8 en dit bleek een populaire tool voor het testen van bekabelde 0183 systemen.
Met draadloze NMEA systemen is het must makkelijker om te testen met behulp van een smartphone of tablet en we zouden de volgende gratis apps raden;
Voor Apple iOS-apparaten onze eigen vrije IAIS app (zie afbeelding hierboven) heeft een zeer eenvoudige ruwe data venster dat kan worden gebruikt om de draadloze NMEA data in TCP of UDP-modus weer te geven. Als alternatief iNMEA Logger is een ander gratis app, geschreven door het bedrijf dat de populaire iRegatta App ontwikkeld die 30 seconden van de ontvangen gegevens kan inloggen en een tekstbestand te maken van de resultaten, handig als je niet begrijpt NMEA0183 en wilt versturen naar iemand die doet.
Voor Android-apparaten zijn er geen specifieke draadloze NMEA-apps, maar er zijn een heleboel terminal programma’s die TCP en UDP-gegevens weer te geven en na trawlvisserij via een behoorlijk aantal apps, kwamen we bij TCP / UDP Terminal App waarvan wij denken dat is de beste Android App tot nu toe gevonden.
Zodra u uw app hebt geïnstalleerd voor het weergeven van de draadloze NMEA data, dan moet je weten wat u zoekt op. Om de NMEA0183 Specificatie kopen kost heel veel geld, maar er is heel veel gegevens online, je hoeft alleen maar om het uit te jagen.
Helaas veel informatie online is oud en sommige nieuwere zinnen niet volledig verklaard. De NMEA hoeft in feite publiceert een volledige lijst van alle Zin Identifiers met een korte beschrijving van wat ze zijn (niet de volledige zin beschrijving) en deze lijst bevat ook de ID van de eigen fabrikant deze zinnen beginnen $ Pxxx, waarbij xxx = de fabrikant identifier .
Opgemerkt moet worden dat de meeste draadloze NMEA data is mensen leesbare” (ASCII-tekst), maar de AIS zinnen VDM en VDO hebben wat een sectie “binary ingekapseld(beetje als een zip-bestand) opgeroepen om de lengte van een zin te verminderen zie voorbeeld hieronder.
! AIVDM, 1,1,, A, 13P; QeO001wrdB`M28kpmCa <0Ua0,0 * 5D
! AIVDO, 1,1,,, B00000 @ 00ovdqaWAUv“CwkUsP06,0 * 20
Dit betekent dat u niet in staat zal zijn om zin van het AIS-doel informatie in de VDM en VDO berichten te maken, maar onze gratis IAIS app doet weer te geven deze informatie over de belangrijkste plotter scherm, dus de moeite waard een kopie van deze app.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.